West-Parket

West Parket

Відмінності паркетної дошки від масивної дошки

Дім, у якому людина живе, речі, якими вона оточує себе, підлога, якою вона ходить, можуть чимало розповісти про неї саму: про її характер, звички, стиль життя…

Багато людей вибирають підлогу з натуральних дошок. Розкіш і стиль, говорять нам про вимогливий смак свого власника, його прагнення до досконалості і про те, що справжність є для нього безумовною цінністю.

Каталог дубової масивної дошки  та ясеневої масивної дошки від виробника WestParket.

Що краще: масивна дошка чи паркетна? Масивна підлога з цільної деревини та підлога з паркетної дошки з широкою планкою виглядають дуже схоже. З першого погляду відмінності неможливо вловити, але вони є. Давайте порівняємо.

Порівняння функціональних якостей масивної та паркетної дошки

1. Конструкція

Масивна дошка – традиційна натуральна підлога із цілісних шматків деревини великого розміру.

Паркетна дошка – клеєна тришарова конструкція, що імітує масивну дошку або штучний паркет.

2. Монтаж, укладання та підготовка основи

Масивну дошку укладають способом жорсткого кріплення до основи, на клей та шурупи. Як матеріал основи використовують вологостійку фанеру. Роботи з укладання повинен виконувати професійний паркетник.

Паркетну дошку укладають плаваючим способом на будь-яку рівну суху основу, з витратних матеріалів – тільки підкладка. Роботи з укладання можна провести самостійно, без залучення спеціаліста. Швидкість виконання робіт висока: укласти паркетну дошку у приміщенні середнього розміру реально за день.

3. Довговічність

Масивна дошка передбачає тривалий термін служби – десятки років. Великий шар зносу (від 3 до 10 мм), правильний догляд та своєчасне відновлення лакового або масляного покриття – запорука довгого життя масивної дошки.

Паркетна дошка має шар зносу від 2 до 4 мм. Гарантія від виробників поширюється на структурну цілісність і зазвичай становить 10-20 років.

4. Надійність та стабільність

Надійність паркетної підлоги з масивної дошки безпосередньо залежить від якості вихідного матеріалу та професіоналізму майстрів-укладачів, а також від стабільності температури та вологості у приміщенні. Правильно висушена і грамотно укладена масивна дошка радуватиме вас довгі роки.

Паркетна дошка досить стабільна, оскільки тришарова структура дозволяє зменшити можливі деформації при зміні вологості у приміщенні. Однак надійність паркетної дошки з її клеєною конструкцією свідомо нижча за надійність масивної дошки, яка є цілісним шматком деревини. Крім того, слід знати, що плаваюча підлога під час експлуатації має деяку рухливість по вертикалі, згодом це може призвести до деградації замкових з’єднань між дошками.

Що вибрати саме вам?

Усі розглянуті вище питання: конструктивні відмінності, особливості монтажу, довговічність, надійність та стабільність масивної та паркетної дошки – відносяться до технічних та експлуатаційних характеристик, знати які, звичайно, важливо. Але не менш важливо зрозуміти, для чого ми купуємо те чи інше покриття для підлоги.

Паркетна дошка ідеально підійде для квартир чи будинків, де житиме одне покоління. Це найкращий раціональний варіант недорогого натурального матеріалу. При цьому виробники паркетної дошки надають широкий асортимент стандартних декорів, який може задовольнити більшість покупців.

Вибрати та замовити паркетну дошку можна на сайті виробника ВестПаркет, де можна оцінити різні зразки. Односмугова дошка паркетна виглядає практично так само, як масивна дошка, і її ціна наближається до ціни масиву. Трисмугова паркетна дошка на вигляд нагадує штучний паркет, так як її верхній шар складається з трьох рядів досить коротких ламелей, і коштує приблизно на 40% дешевше.

Але якщо ваша мета – облаштування родового гнізда, яким буде пишатися не одне покоління вашої сім’ї, в якому зростатимуть ваші діти та внуки, тоді зробіть вибір на користь довговічної масивної дошки. Подаруйте своєму будинку хорошу, добротну, стильну і по-справжньому унікальну паркетну підлогу! Масивну дошку також можна вибрати та замовити на сайті виробника ВестПаркет.

Масивна дошка виготовляється не лише з традиційних для нашої країни порід дерев: дуба, горіха, ясеня, клена, а й з рідкісних екзотичних: мербау, ормозії, тика, палісандра, зебрано.

У деяких постачальників масивної дошки можна замовити ексклюзивну обробку поверхні та суттєво розширити декоративні можливості за допомогою багатобарвного тонування, матового або глянсового покриття, рельєфної обробки, штучного старіння та наведення фасок. Хоча індивідуальне замовлення потребує додаткового часу, результат того вартий.

Вартість

Один з найважливіших факторів, що впливають на вибір оптимального варіанта. Вона складається із вартості дошки та витрат на паркетні роботи. Точна відповідь на питання про ціну – це кошторис вартості готової роботи, складений фахівцем.

Отже, паркетна підлога з масивної дошки обійдеться вам дорожче за аналогічну підлогу з паркетної дошки. Однак натомість ви отримаєте престижне, автентичне та довговічне покриття для підлоги, яке стане справжньою окрасою вашого будинку. А купити масивну дошку чи паркетну дошку в Україні та зокрема в м. Івано-Франківськ ви можете в українського виробника Вест Паркет.